SUPERSTAR FEST

2019

PARTIBREJKERS


Partibrejkers su nastali 1982. godine i objavili svoj debi album 1985. godine sa dve gitare, bubnjevima + vokalni set (bez basa), a producirao ga je Koja iz “Discipline kičme”.

Nastali su pod uticajem raznih bendova kao što su Stooges, MC5, rani Rolling Stones ili New York Dolls - sve začinjeno zdravom dozom bluesa, ritma i bluesa, rockabillija i klasičnog rocknrolla. Do danas su doživeli brojne promjene u postavi. Glavno uporište benda su Zoran "Cane" Kostić (vokal) i Nebojša "Anton" Antonijević (gitara).


YOUTUBE VIDEO

CRVENA JABUKA


Crvena jabuka je pop rock grupa iz bivše Jugoslavije koja potiče iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina, ali trenutno deluje u Zagrebu, Hrvatska. U bivšoj Jugoslaviji su bili jedan od najuspešnijih, najproduktivnijih, najboljih i najpopularnijih grupa svih vremena.

Preko deset studijskih albuma, nekoliko uspešnih kompilacija, brojne turneje i veliki hitovi Bježi kišo s prozora, S tvojih usana, Ima nešto od srca do srca, Da nije ljubavi i mnogi drugi, čine Crvenu jabuku i danas jednim od najpopularnijih pop grupa u čitavoj ex - Jugoslaviji..


YOUTUBE VIDEO

ORTODOX CELTS


Pravoslavni Kelti su Irish rock bend iz Srbije, osnovan 1992. godine. Odlične performanse, pozitivna atmosfera i garantovana velika koncertna predstava, postepeno njihovu vernu publiku su pretvorili u vojsku navijača koja “Kelte” prati gde god igraju..

Uprkos nekarakterističnom žanru u svojoj domovini, bend je jedan od glavnih brendova srpske rock scene i uticao je na mnoge mlađe bendove širom regiona. Na Ju tjubu imaju 10-milionske preglede..


YOUTUBE VIDEO

BAD COPY


Bad Copy je ultra popularna hip-hop grupa iz Beograda, Srbija poznata po svojim duhovitim tekstovima i slengu. Članovi su Ajs Nigrutin (scensko ime Vladan Aksentijević), Timbe (Rašid Kurtanović) i Vikluh Sky (Đorđe Miljenović).

Izdali su nekoliko albuma, a kao solo umetnici i pomogli su popularizaciji hip hop muzike u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji u novom milenijumu.


YOUTUBE VIDEO

ČOVEK BEZ SLUHA


ČBS je trenutno najtraženiji srpski pop-punkrock bend. Odlikuju ih perfektni live nastupi, a publiku su pridobili nenadmašnim tekstovima i muzikom koja je pomirenje žestokog zvuka i prelepe emocije.

Iza sebe imaju 5 studijskih albuma koji su iznedrili hitove Ništa mi staro ne nedostaje, Daleko blizu daleko, Superheroj, Gotovo je, Dosadan dan i mnoge druge. Pevač ovog benda je i vođa benda Six Pack.


YOUTUBE VIDEO

EPILOG


Epilog je nastavak zdrave priče benda “Osvajači”. Posle raspada originalne postave Osvajača, većinski autor Dragan Urošević – Uroš (gitarista i vođa Epiloga) nastavio je da sa novim bendom svira hard rock.

Na njihovom nastupu možete čuti najveće hitove Osvajača u originalu, kao i novije autorske pesme. Epilog je prosto rokenrol mašinerija iz Kragujevca.


YOUTUBE VIDEO

NIKOM NIŠTA


Već prvi album, ovaj bend je izdao za veliki Metropolis records iz Beograda i svojim pesmama nas ubedio da njihovi dani ubrzo dolaze. Sviraju čvrsto a melodično, krase ih sjajni tekstovi i veoma zrela muzika koja se može definisati kao mešavina njihovih uzora Foo Fighters, Green Day, Pearl Jam, Bad Religion…
Ove godine dobili su svoj prostor i na glavnoj bini čuvenog Arsenal festa.


YOUTUBE VIDEO

KENI NIJE MRTAV


Bend Keni nije mrtav nastao je leta 2017. krajem juna. Kompromis na prvim sastancima članova je doveo do nekog zajedničkog produkta u koji oni nesebično ulažu dobar deo sebe, a možemo ga okarakterisati harmoničnim pevanjem, melodičnim rifovima i iskrenom energijom kojom stoje iza svake napisane reči.

Za nepunih godinu dana, bend je imao prilike da deli binu sa nekim od najvećih domaćih bendova u okviru žanra, uključujući i svoje dugogodišnje uzore kao što su Six Pack, Atheist Rap, Gužva u 16-ercu, Dža ili Bu, NBG... Pored učešća na raznim demo festivalima u koje su uključeni RTS-ov Bunt (finale), Demo fest u zemunskom Klub Festu (polufinale), bend iza sebe ima pobedu na Prvom Bagdalskom Demo Okršaju, kao i na Palanačkom Dunav Festu.


YOUTUBE VIDEO

DJ PETER PORTMAN


Kada govorimo o talentima u usponu, Peter Portman je ime koje je sve više i više uključeno u svetsku muzičku scenu, ostavši napola u starom I zakoračivsi napola u novi zvuk. Stvorivši fuziju energije I emocije, Peter Portman je potvrdio, još u ranom dobu, da može stajati čvrsto na zemlji, ali ipak posedovati i takmičarski duh. Jedan od njegovih uspeha je pobeda na regionalnom MTV Adria DJ takmičenju.
Vrteći smelo on uvek iznenađuje publiku na podijumu i istovremeno ih čini zadovoljnim zahvaljujući pažljivom odabiru haus i tehno muzike koja objedinjuje svetsku kulturu kroz nezaboravni zvuk i melodiju.


YOUTUBE VIDEO

DJ PETROVITZ YUGOSLAVIA


2012.godine osmišlja svoj nick koji će biti prepoznatljiv ljudima - Petrovitz Yugoslavia, a inspiraciju dobija iz filma Munje. Iste godine postaje urednik i voditelj ClubLife RadioShow emisije koja se bavi dešavanjima na klubskoj sceni Srbije i regiona a exclusive mixeve za njegovu emisiju dobijao je od najboljih DJeva Srbije i Evrope medju kojima su : Audiojack , Nina Kraviz , Adriatique , Atapy , Daniel Dexter , Nhan Solo…
Nedugo zatim postaje jedan od rezidenta underground klubova SODA I UMK i počinje sa prvim nastupima kao warm up DJ na raznim žurkama i festivalima.Nastupao je u čuvenom Silver & Smoke klubu u Sarajevu, JEMF festivalu u Rumuniji... a kao najbolju godinu izdvaja 2015. i nastupe na dva najveća festivala elektronske muzike u zemlji - Exit Festival i Love Fest.


YOUTUBE VIDEO